info@nx2.be | +32 56 89 30 22

Scan to Bim.

WAT?


Het Building Information Model (BIM) of de virtuele weergave van een bouwwerk is niet meer weg te denken uit de bouwsector. Net daarom is onze scan-to-BIM methode zo praktisch, want met slechts één meting leggen we de indoor of outdoor ruimte vast en kunt u ermee aan de slag voor gedetailleerde BIM-plannen.

NX2 maakt gebruik van de meest innovatieve software om de gescande puntenwolkdata om te zetten naar een Building Information Model. Via C3A-extensies bouwen we BIM-plannen in Autodesk Revit. Het model dat u van ons ontvangt is nauwkeurig en voldoet aan alle standaarden, zodat u erop kunt verderwerken voor uw bouw- of installatieproject.VOORDELEN


  • Volledige 3D-informatie en documentatie
  • Snelle omzetting van scandata naar BIM
  • Verlaagt faalkosten en is tijdbesparend
  • Vervangt handmatige opmetingen

WERKWIJZE.

1

As-built scannen


Met onze Faro 3D-laserscanner brengen we de ruimte tot op milimeterniveau in kaart. Dit gaat vlot en snel, zelfs bij de meest complexe installaties.

2

Puntenwolk registreren


Elk gescand punt vormt een nauwkeurige xyz-meting in kleur. We registreren en koppelen deze punten via onze softwares Scene en Trimble Realworks. De verzameling van punten noemen we de puntenwolk of point cloud.

3

Scandata exporteren


We exporteren de puntenwolk naar zowel een Recap-file als onze VirtuSurv-software. Deze gedetailleerde 3D-documentatie en 360°-beelden kunt u gebruiken om metingen uit te voeren via Autodesk Recap en de gratis viewer van VirtuSurv.

4

Converteren naar BIM


Dankzij onze software is de geregistreerde puntenwolk gekoppeld aan de 360°-beelden. Daardoor kunnen we deze importeren in Revit en via plug-ins en C3A-extensies omzetten naar BIM. Wilt u de oppervlaktegegevens van de vloeren, muurplaten en daken in een Excel-tabel laten gieten? Of het uitgewerkte model ook naar een AutoCAD-file exporteren? Alles is mogelijk, laat ons gerust weten wat uw noden zijn.

SCAN TO BIM PROJECTEN.

VTM studio’s 1-2-3

Scan to Bim


Op vraag van Archi-co en 2Rebuild werden de 3 VTM studio’s in kaart gebracht via 3D scanning (3D static scanners).


BEKIJK DIT PROJECT

leidingentunnel: Beverentunnel

Scan to Bim


Op vraag van de Haven van Antwerpen werden de leidingentunnels van de Beverentunnel (Haven van Antwerpen) in kaart gebracht via 3D scanning (3D static scanners).


BEKIJK DIT PROJECT

Leidingentunnel: Noordkasteelbrug

Scan to Bim


Op vraag van de Haven van Antwerpen werden de leidingentunnels van de Noordkasteelbrug (Haven van Antwerpen) in kaart gebracht via 3D scanning .


BEKIJK DIT PROJECT

CONTACT.

NX2 inschakelen als ervaren scanning en measuring partner voor uw project? We horen graag van u.
Vul ons contactformulier in of contacteer ons rechtstreeks via mail of telefoon.info@nx2.be of +32 56 89 30 22