info@nx2.be | +32 56 89 30 22

3D-metingen.

WAT?


Bij NX2 zijn we gespecialiseerd in 3D-metingen en tekenwerk van gebouwen, objecten en installaties met behulp van een 3D-laserscan. Maar wat is dat nu precies, zo’n 3D-laserscan?

Dankzij 3D-laserscanners kunnen we de wereld rondom ons tot op millimeterniveau in kaart brengen.
De uitkomst ervan is nuttig voor verschillende toepassingen binnen architectuur, industrie en infrastructuur. Maar ook voor archeologie, mijnbouw, civiele bouwkunde, vliegtuig- en scheepsbouw en nog veel meer sectoren.

Onze 3D-laserscanners hebben een extra groot bereik (tot 350 meter) en capteren twee miljoen punten per seconde. Elk punt is een unieke xyz-meting in kleur, nauwkeurig tot op de millimeter. Al deze punten samen vormen een zogenoemde fotorealistische puntenwolk die de werkelijke as-built situatie weergeeft en waarin u kunt navigeren.

NX2 beschikt over de nodige tools en kennis om de documentatie na het scannen aan te leveren in de door u gewenste vorm. Technische tekeningen, plannen, gevelzichten, snedes, 3D-modellen, 3D-visualisaties of BIM-data? Dat kan, allemaal door slechts één keer te meten.VOORDELEN


 • Snelle opmeting van complexe situaties,
  grote objecten of verafgelegen terreinen
 • Verlaagt faalkosten en is tijdbesparend
 • Extra positionering door geïntegreerde GPS
 • Verschillende eindproducten uit slechts één meting

AS-BUILT PLANNEN


Aan de hand van de scandata kunnen we met onze software nauwkeurige CAD-tekeningen genereren van de as-built situatie. Handig, want zo mist u geen enkel detail en hoeft u niet steeds heen en terug om iets na te meten. U neem het gebouw, het object of de installatie als het ware met u mee naar uw kantoor of eender waar ter wereld. En deelt u de documentatie makkelijk met uw team, klanten, leveranciers en andere partners zonder dat zij hiervoor de bouwplaats moeten bezoeken.

De toepassingen van 3D-metingen gaan van breed tot heel specifiek. Zo komen ze van pas bij het opstellen van een postinterventiedossier of het indienen van een EPB-aangifte of het uittekenen van een keuken op maat. Maar worden er ook bijvoorbeeld scans van trapkernen gemaakt voor perfect passende leuningen in ijzer- en staalwerk.

Door de vele mogelijkheden binnen onze 3D-scanningmethode kunnen we ook grote en complexe eenheden opmeten en documenteren - wat met traditionele meetinstrumenten vaak niet mogelijk is. Bovendien valt de kostprijs bijna niet te vergelijken met die van handmatig opmeten, dankzij de snelheid en nauwkeurigheid waarmee we de 3D-scan uitvoeren.


VOORDELEN


 • As-built plannen voor o.a.
  postinterventiedossier en EPB-aangifte
 • Handig als basis voor verbouwingen en uitbreidingen
 • Snel en nauwkeurig,
  ook bij grote en complexe eenheden
 • Kosten zijn concurrerend tegenover
  handmatig opmeten

Inmeten installaties


Bestaande installaties, leidingen en complexe vormen meten we dankzij 3D-scans snel en nauwkeurig in. Vervolgens kunnen industriële faciliteiten hierop worden afgestemd. De 3D-scanner herkent automatisch standaard industriële onderdelen zodat die meteen duidelijk zijn in de scandata. Bovendien kunnen op de tekeningen cilindrische tanks, boilers of containers vlot onderzocht worden. Ook vervormingsanalyses en
volumeberekeningen kunnen gedetailleerd uitgevoerd worden.VOORDELEN


 • Nauwkeurige inmeting van installaties
 • Geen werklicht nodig
 • 3D-scans van moeilijk bereikbare plaatsen
 • Precieze meting van gebogen onderdelen

3D-METING PROJECTEN.

CONTACT.

NX2 inschakelen als ervaren scanning en measuring partner voor uw project? We horen graag van u.
Vul ons contactformulier in of contacteer ons rechtstreeks via mail of telefoon.info@nx2.be of +32 56 89 30 22